Itaallanna tutvustab Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilastele oma kodumaad

Itaallanna tutvustab Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilastele oma kodumaad

 

Käesoleval nädalal elavdab Saaremaa ühisgümnaasiumi koolielu noor särtsakas itaallanna Maria Luigia Silvestri (pildil), kes tutvustab õpilastele oma kodumaad ning kogeb Saaremaa eripärasid.

Alates septembrist Eurodeski vabatahtlike vahetusprogrammi raames Hiiumaal Kärdlas elava ja seal õpilastele ning täiskasvanutele itaalia keelt õpetava Silvestri hinnangul on Eesti ja Itaalia koolielu väga erinevad.

“Itaalias käime koolis ka laupäeviti,” tõi Silvestri esimese näite. “Me ei vaheta klassiruume, ainult õpetajad liiguvad, õpilased on samas klassis septembrist juunini.” Koolipäev lõpeb itaallanna sõnul enamasti kaheks pärastlõunal, kuna koolis käiakse ju ka laupäeviti. “Teie õpetajad siin on palju nooremad kui meil,” lisas naine.

Saaremaa ühisgümnaasiumis tutvustab Silvestri õpilastele Itaaliat ning korraldab neile täna teadmiste kontrolli, et näha, kui palju lapsed on tema jutust meelde jätnud. SÜG-i huvijuhi Triino Lesta hinnangul on tore, kui koolis selliseid huvitavaid külalisi käib.

Saaremaa huviväärsustest kiidab Silvestri Kuressaare linnust ja Kaali kraatrit. Ülivõrdeid jagub tal ka siinsete spaade kohta. “Spaad on väga ilusad. Itaalias on need ainult rikastele inimestele, turistidele,” rääkis Silvestri, lisades, et siin käis ta esimest korda elus saunas.

Silvestri sõnul tundis ta ühel hetkel, et tahab elus kogeda midagi uut kusagil täiesti võõral maal. “Enne siia tulekut ei teadnud ma Eestist midagi peale nime ja umbkaudse asukoha,” sõnas itaallanna. “Nüüd on mu maailm palju avaram.”

Silvestri leiab, et Eestisse tulek oli hea idee, olgugi, et Lõuna-Itaaliast pärit naisele tundub siinne kliima harjumatu. “Õpilastel on lühikesed varrukad, aga mul mitu kampsunit seljas,” naeris Silvestri.

Täna õhtul kell seitse korraldab ta Kuressaares Komandandi noortekeskuses Itaalia õhtu, kus kuulatakse Itaalia muusikat, maitstakse rahvustoite, räägitakse Itaaliast.

Detsembri keskel saab Maria Luigia Silvestri kolmekuuline programm otsa ning ta sõidab tagasi kodumaale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)