Uus operatiivraadio-side võrk käivitus (2)

Esmaspäevast käivitus siseministeeriumi tellimusel valminud uus operatiivraadioside võrk, mis parandab infovahetust ametkondade vahel Eesti riikliku julgeoleku, inimeste elu ja tervise, turvalisuse ning avaliku korra tagamiseks.

Võrk tagab vajaliku operatiivkoostöö politsei, piirivalve, kaitsepolitsei, päästeteenistuse ning maksu- ja tolliameti vahel. Lisaks on vajadusel võimalik võrku liita teisi kriisireguleerimisega seotud asutusi.

Uue operatiivside vajalikkuse tingis nii seniste lahenduste ebapiisavus (eriti teravalt ilmnesid häired info liikumises kriisi reguleerivate ametkondade vahel 2005. a jaanuaritormi ajal) kui ka Schengeni õigusruumiga liitumine.
Kuressaare politseijaoskonna komissari Aare Alliku sõnul on uus sidesüsteem võrreldes vanaga nagu öö ja päev, täiesti uus põlvkond info edastamisel.

“Ühelt poolt võimaldab see suhelda erinevate asutustega, teisalt aga ametkonnasiseselt,” märkis Allik, kelle sõnul on nüüd võimalik moodustada helistajate gruppe, kui näiteks politseioperatsiooni välijuht tahab suhelda kahe mujal viibiva konstaabliga.

Lääne piirivalvepiirkonna avalike suhete spetsialisti Janne Metsa sõnul on piirivalves veel uue operatiivside programmeerimise aeg ning esmalt kindlustatakse sidega seoses Schengeni viisaruumiga liitumisega just liikuvad üksused.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)