Saare Koidulaulik on selgunud

Teisipäeval Kuressaare gümnaasiumis peetud Saare maakonna Koidulauliku etlemiskonkursi grand prix’ võitis Marian Heinat Saaremaa ühisgümnaasiumist.

Konkursist võttis osa 21 õpilast, kümme vanemas ja üksteist nooremas vanuseastmes üle terve Saare maakonna.

Nooremas vanuserühmas olid parimad Liina Tarvis Muhu põhikooli 8.b klassist (juhendaja Ülle Kuusk) ja Liisa Saaremäel Saaremaa ühisgümnaasiumi 9.a klassist (juhendaja Rita Ilves), vanematest Jörgen Liik Saaremaa ühisgümnaasiumi 11.b klassist (juhendaja Rita Ilves) ja Taavi Turk Kuressaare ametikoolist (juhendaja Sirje Kreisman). Grand prix’ võitis Marian Heinat Saaremaa ühisgümnaasiumi 11.a klassist (juhendaja Rita Ilves).

Konkursi korraldaja Merle Rekaya sõnul oli see, kellele peaks grand prix’ kuuluma, üsna selge ja üksmeelne otsus. Marian Heinat luges ette katke Lydia Koidula “Säärasest mulgist” ja Paul-Eerik Rummo luuletuse “Lüüriline pöördumine ühe noore juhtiva töötaja poole kaotsiläinud naeratuse asjus”.

Lydia Koidula kõrval oligi tänavuse etlemiskonkursi kaasautoriks valitud selle aasta jaanuaris oma 65. sünnipäeva tähistanud Paul-Eerik Rummo.

Üleriigiline noorte etlusvõistlus “Koidulauliku valgel”, mida korraldatakse 1997. aastast, toimub L. Koidula nooruslinnas Pärnus sel aastal 12. detsembril. Ürituse korraldajaiks on Pärnu Koidula gümnaasium ja L. Koidula memoriaalmuuseum.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)