Noortebändid tegid Tornimäel üksteisega tutvust

Möödunud nädalavahetusel said Tornimäe rahvamajas kokku noortebändid saartelt ja mandrilt, eesmärgiks oli laiemalt kokku tuua erinevaid muusikastiile viljelevaid noortemuusika gruppe.

Idee autor, Tornimäe rahvamaja kultuuritöö kuraator Helen Pihl soovis üritusega bände omavahel tuttavaks teha ja näidata noortele eeskuju, et niisama olemise või pahanduste väljamõtlemise asemel võiks näiteks hoopis muusikat teha. Helenile asusid toeks Muhu ja Pöide noortekeskus. Tornimäe kooli õpilased joonistasid vahvad plakatid, millest saali sai üles pandud uhke näitus.

1. detsembri kontserti alustas soomlasest trummimees Jarmo Moilanen, kes õpetab trummimängu mitmes Saaremaa kultuurimajas, kaasa arvatud Tornimäel. Jätkasid kordamööda Out of Area Pärsamalt, kõige kaugemalt Eestimaa otsast kohalesõitnud Komeet Kadrinast, Fakt Leisist, MintTaara Muhust, Peruto Rajus Tallinnast ja Aspiration Orissaarest. Õhtut vedasid Kristjan Rihvk Aspirationist ja Liinu Tuust. Ettemängitud muusikastiilid olid erinevad, trashmetal’ist hip-hop’ini. Kõik esinejad tundsid end laval mõnusalt. Vaatajaidki kogunes hulka, lähemalt ja kaugemalt.

Ansamblid kiitsid väga korralduslikku poolt. Helimehed ja turvamehed olid tasemel. Õhkkond oli üllatavalt rahulik, selgus, et rajubändid suudavad täiesti kultuurselt möllata. Eriliselt vahvaks kujunes hetk, kus kõiki osalejaid ja abimehi tänati. Ansamblid improviseerisid kohapeal tänukõnesid, kus meeles peetud said nii vanaemad kui kassid, võõrustajatest rääkimata.

2. detsembri hommikupoole peeti Tornimäele ööbima jäänud ansamblite vahel maha tubased jalgpallimatšid. Imekerge vahtkummipalli abil võtsid omavahel mõõtu MintTaara, Komeet ja Peruto Rajus.

Vanemas põlvkonnas tekitas maakohas suuremalt ette võetud noortekohtumine vastasseisu. Kardeti korrarikkumisi. Noortetöös kehtib aga tees, et kui tahad noortega tegeleda ja neid aidata, ei tohi lähtuda sellest, mis on väljakujunenud “normaalsed” kriteeriumid.

Natuke rohkem lärmi ja sihipärast rabelemist võtab tavaelu pinged hoopis maha. Kohtasime ka otsest vigade otsimist, et millegi kallal ometi norida oleks. Ometi jäi süda kõigil osalejatel rahule.

Ansamblid väitsid üksmeelselt, et selline üritus, kus nad said peale esinemise ka omavahel suhelda, oli väga teretulnud. Korraldajatele rõhutasid kõik lahkumisel sõna “kohtumiseni!”. Ehk juba tuleval suvel saab midagi sarnast teoks vabas õhus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)