Linnakodanikukomisjon küsib Müralale raha

Kuressaare linnavolikogu linnakodaniku komisjon teeb volikogule ettepaneku anda mittetulundusühingule Saarpiko 40 000 krooni laste mängutoa Mürala toetuseks. Nimetatud summa soovitab komisjon võtta linnavalitsuse esindus- ja vastuvõtukuludest.

Linnakodaniku komisjoni esimehe Laine Tarvise sõnul on MTÜ Saarpiko tegevus fantastiline ning neid inimesi, kes puudele vaatamata võtavad osa ühiskonnaelust, tuleb kindlasti toetada.

“Olen ka ise Müralat vaatamas käinud ning see on väga tore, mida seal tehtud on,” kiitis Tarvis, kelle sõnul saavad mängutuppa lapsi hoiule viia nii kohalikud emad-isad kui ka kaugemalt tulijad.

“Nägin seal ise üht mandrivanaema oma lapselapsega,” meenutas Tarvis, lisades, et Saarpiko on loodud Euroopa Liidu EQUAL programmi käigus käivitunud projekti HAPECO (puuetega inimeste tööühistud) raames ning selles töötavad puuetega inimesed, kes saavad tehtu eest minimaalset tasu, kui sedagi.

“Ka omavalitsus peaks toetama sellist projekti, mis integreerib ühiskonna liikmeid tööturule, eriti neid, kel selleks vähem võimalusi,” märkis linnakodanikukomisjoni esimees, tuues näiteks pikaajalised töötud ja puuetega inimesed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)