Juhtkiri: Klassid alkoholivabaks (1)

Juhtkiri: Klassid alkoholivabaks

 

Kuressaare linnavõimud on avaliku ja heakorra tagamise eesmärgil välja pakkumas uusi ja põnevaid ideid, teiste hulgas liikumise “Alkoholiprii klass” algatamist. Idee seisneb selles, et otsustatakse terve klassiga vabatahtliku lepingu alusel mitte alkoholi pruukida. Osalejad oleksid oodatud alates 4. klassist.

Tundub ehmatav, et juba võtame tavanähtusena 10-aastaste laste alkoholipruukimist, kuid statistika näitab reaalsust. Sotsiaalministeeriumi andmetel on 10–13-aastastest lastest alkoholi proovinud ligi 60%, lausa üle poole 14–15-aastastest on aga regulaarsed alkoholitarvitajad.

Eelkõige tahab linn uue ideega ära hoida alaealiste õigusrikkumisi ning nad alkoholist võõrutada, kuid ka laste ja noorte tervise seisukohast on alkoholitarbimise vastu võitlemine hädavajalik.

Olgu vahendid küll esmapilgul üllatavad, kuid noorsugu peab hakkama mõistma, et see, mis nad täna kõrist alla kallavad, mõjutab nende elu nüüd ja aastakümnete pärast. Pöördumatult.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)