Jalgpalliturniir näitab eeskuju

Jalgpalliturniir näitab eeskuju

 

Tuule Grupi karika nime kandev jalgpallisari algklasside lastele pidas kolmapäeval Kuressaare spordikeskuses teise etapi.

Ainujuhtimise võttis kahe osavõistluse järel enda kätte Salme PK võistkond. Kokku osales teisel etapil 144 noort jalgpallurit, mis teeb võistlusest arvatavasti maakonna suurima noortele suunatud spordisarja.

Jalgpalliklubi FC Kuressaare ja Tuule Grupi koostöös toimuv karikasari jõudis poole peale. Esimene etapp peeti Salmel, järgneb etapp Leisis ning finaaletapp Kuressaares, kus mängitakse maikuus juba saali asemel päris murul.

Viieteistkümne kooli ja 144 mängija osalusel peetud etapil suutsid kõik kohtumised võita Salme PK ja Kuressaare vanalinna kooli võistkonnad. Salme võttis endale ka üldjuhtimise. Salmele järgnevad Kuressaare Vanalinna kool ning Mustjala põhikool. Parim väravalööja on seni Daniel Tiirats. Kokku on kahe etapi peale peetud 42 mängu ja löödud 157 väravat.

Lastega tuleb tegeleda

Taolise mastaabiga üritust ei ole maakonnas teistel spordialadel kõrvale panna. Korraldajate sõnul näitab see seda, et kui lastega tegeleda ja neile võimalus anda, siis on ka osavõtjaid. Küll aga tõdeti, et kahjuks ei ole oma võistkondi välja pannud just suuremad koolid.

Nagu näiteks Saaremaa Ühisgümnaasium ja Orissaare Gümnaasium, kus laste arv ühes klassis on suurem kui mõnes väikeses maakoolis kõikide algklasside peale kokku. Turniiri eripäraks võib nimetada seda, et koos mängivad nii poisid kui tüdrukud.

Kõik tahavad tulla

Lümanda põhikooli, kust on väljas koguni kaks võistkonda, kehalise kasvatuse õpetaja Urve Vakker leiab, et on tänuväärne, et keegi taolist üritust korraldada tahab ja viitsib. Vakkeri sõnutsi on neil koolis tung võistkondadesse suur.

“Meil on koolis algklassides 30 õpilase ümber, neist 22 käib trennis. Lapsed kogu aeg pärivad, et kas nad on nüüd juba võistkonnas,” räägib Vakker. Kolleegiga nõustub ka Valjala kooli õpetaja Andre Kuntsel, kes ütleb et taoline üritus annab lastele motivatsiooni trenni teha.

Tuule Grupi karikas 2007/2008
Järjestus pealekahte etappi

1.Salme PK 18 punkti (6-st mängust); 2. Kuressaare Vanalinna kool 15 (5); 3. Mustjala PK 13 (6); 4. Kuressaare gümnaasium 12 (5); 5. Leisi KK 12 (5); 6.Valjala PK 12 (6); 7. Kihelkonna PK 11 (6); 8. Kuressaare PK 9 (6); 9. Kaali PK 8 (6); 10. Lümanda PK II 7 (6); 11. Kahtla PK 3 (5); 12. Lümanda PK I 1 (5); 13.Tornimäe PK 1 (5); 14.–15. Kaarma PK ja Aste PK 0 punkti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)