Linnavalitsuse laenuhankele laekus kaks pakkumist

Oktoobri alguses kuulutas Kuressaare linnavalitsus välja rahvusvahelise laenuhanke 45 miljoni krooni suuruse laenu võtmiseks. Pakkumiste tähtaeg lõppes eile.

Linnavalitsuse rahandusnõunik Mai Takkis ütles, et laenuhankele laekus kaks pakkumist. “Kuigi tegu oli rahvusvahelise hankega, välispankadelt mitte ühtegi pakkumist meile ei laekunud,” rääkis Takkis.

Tema sõnul tegid Kuressaare linnavalitsusele pakkumise Eestis tegutsevad Sampo pank ja Hansapank. Järgnevatel päevadel vaatab linnavalitsus mõlemad pakkumised läbi ja otsustab, kumb neist valida. Linnavalitsuse rahandusnõunik lisas, et lõplik otsus ses küsimuses langetatakse teisipäeval, 4. detsembril.

Varem on Mai Takkis Oma Saarele öelnud, et laenuhanke võitjaks osutub see finants-asutus, kes teeb madalaima intressimääraga pakkumise. “Laenuhanke puhul on intressimäär alati kõige olulisem, kuid mitte ainuke kriteerium,” ütles ta.

45 miljonist kroonist läheb 16 miljonit käesoleva aasta investeeringute katteks. Ülejäänud 29 miljonit läheb aga järgmise aasta investeeringuteks, millest ligi pool, s.o 14,8 miljonit krooni kulutatakse selleks, et täita Kuressaare 2. lasteaia remondiga seotud kohustusi.

Vastavalt valla- ja linnaeelarve seadusele ei või kohaliku omavalitsuse rahalised kohustused (s.o tagasimaksmata laenud, kapitalirent, emiteeritud võlakirjad, tähtajaks tasumata arved jms) ületada 60% omavalitsuse kavandatud eelarvetuludest, millest on maha arvestatud riigieelarvest eraldatavad sihtotstarbelised eraldised.

Mai Takkis ütles, et 2007. aasta lõpuks peaks Kuressaare linna rahaliste kohustuste koormus moodustama eelarvetuludest 56%, kuid 2008. aasta lõpuks peaks see näitaja langema 48 protsendile. Kahanemine on tingitud linnaeelarve eeldatavast kasvust ja sellest, et osa kohustustest kavatseb linn järgmisel aastal tasuda.

Tänavu on Kuressaare linna puhastatud tulubaas (riigieelarvest tehtavate ja muude eraldisteta) veidi alla 205 miljoni krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)