Lätist Rootsi sõitev laev kaotas lasti

Läinud pühapäeval sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja kuivlastilaevalt Metallica teate, et laev kaotas mereteel 5–6 tihumeetrit puitu.

“Pühapäeval kell 10.50 teatas kuivlastilaeva Metallica kapten, et tugeva, kuni 17 meetrit sekundis puhuva lõuna-edela tuule tõttu kaotas laev 5–6 tihumeetrit laeva lastiks olevast ümarpuidust,” edastas Oma Saarele Lääne piirivalvepiirkonna avalike suhete spetsialist Janne Mets.

Tema sõnul sattus osa puidulastist merre Sõrve poolsaare tipust umbes 30 kilomeetrit lääne suunas, Eesti majandusvööndis, kui Gibraltari lipu all sõitev laev oli teel Lätist Rootsi. “Suure tõenäosusega peaks puit jõudma Saaremaa rannikule,” ütles Mets. Seda, kuidas puit merre sattus, Mets eile pärastlõunal öelda ei osanud. “Ma ei spekuleeriks sel teemal,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)