Kaubamaja müüjate ametirõivad valmivad Tolli tänava ateljees (6)

Kaubamaja müüjate ametirõivad valmivad Tolli tänava ateljees

 

Lähipäevadel valmivad Saaremaa tarbijate ühistu kaubamaja töötajate uued vormirõivad, mis õmmeldakse Kuressaares tegutsevas väikeses õmblusateljees.

Möödunud nädalal oli ateljee kolmel töötajal käed tööd täis, sest 28 komplekti tuleb novembri lõpuks valmis saada, et müüjannadel oleks midagi selga panna 1. detsembril, kui taasavatakse renoveeritud Saaremaa Kaubamaja Raekoja tänaval.

Tolli tänava ateljees valmivad tumesinised vest ja seelik. “Kõigepealt võtame igalt inimeselt mõõdud, seejärel traageldame, siis tuleb riided selga proovida, õmmelda ja lõpuks veel üks proov,” kirjeldas juurdelõikaja Silvi Vessik tööprotsessi. Helesiniseid särke kohapeal ei õmmelda, need tulevad valmistööna väljast, kuid tuleb töötajate jaoks parajamaks kohendada, selgitas Vessik.

STÜ kaubamaja juhataja Tiiu Penza sõnul valis kollektiiv uue kostüümikanga mitmete näidiste seast. “Igaüks valis oma lemmiku ja mis kõige rohkem hääli sai, sellest tehakse vormid,” selgitas Penza. Vormide tegumoode vahetatakse tema ütlusil iga paari aasta tagant.

Silvi Vessiku sõnul on kolm ühiselt tegutsevat FIE-t (lisaks temale endale rätsepad Piret Sink ja Elle Valge) juba aastaid STÜ kaubamajale vormirõivaid õmmelnud. Eraklientidele lisaks on viimastel aastatel lisandunud mitmed suurkliendid kohalike spaade näol, ütles Vessik.

Jõulud on ka õmblusateljees kiire aeg, sest pidusid, kuhu inimesed ilusasti riietatult minna tahavad, jagub. “Pühad lähevad lennates, enda jaoks jääb aega vähe,” rääkis Vessik, “füüsiliselt ei jõua kõike teha.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 84 korda, sh täna 1)