Kaarma vald plaanib luua lapsevanemate kooli

Kaarma vallavolikogu hariduskomisjon ja koolide pedagoogid on välja käinud idee käivitada põhikoolide õpilaste emadele-isadele mõeldud lapsevanemate kool.

Volikogu hariduskomisjoni esimees Ülle Soom nentis, et asi on küll veel arutlusjärgus, kuid mõte on korraldada 2008. aasta esimesel poolaastal vanematele koolitus, mis hõlmaks nii psühholoogia-, pedagoogika- kui ka õigusalaseid loenguid.

Kaarma valla kultuuri- ja haridusjuht Rein Orn lisas, et praegu on käimas läbirääkimised Jaan Tõnissoni instituudiga ja kui sealt saadakse sobiv pakett, peaks kolmeloenguline tsükkel käivituma järgmise aasta veebruaris-märtsis.

“Teada on, et side kooli ja kodu vahel ei ole just kõige parem,” rääkis Orn, kelle sõnul astuvad lapsevanemad kooliuksest sisse enamjaolt vaid siis, kui peab, kui laps on pahandust teinud. “Vaja oleks aga, et lapsevanemad mõistaksid, milline on nende osa ja vastutus lapse kooliskäimisel,” sõnas Orn.

Lisaks lapsevanemate harimisele loodetakse loengusarjaga süvendada emade-isade kontakti kooliga ning saada toimima dialoog kodu ja kooli vahel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)