Suur Teatriõhtu – kuus tundi puhast rõõmu

Suur Teatriõhtu – kuus tundi puhast rõõmu

 

Kuressaare gümnaasiumi järjekorras üheksas Suur Teatriõhtu tõestas ilmekalt, et kooliteatri tegemine on Kuressaare koolides au sees. Seekord oli iga-aastase ürituse teemaks Eduard Bornhöhe looming, mille tulemusena jõudis kuue tunni jooksul rahva ette 16 erinevat tõlgendust kirjaniku loomingust.

Neljapäeval oli KG aula rahvast pungil. Sõna otseses mõttes. Vaba istekohta leida oli võimatu. Järgmisel aastal esimest suuremat juubelit tähistav Suur Teatriõhtu on üritus, kuhu tahetakse tulla ja kus tahetakse osaleda.

On, kust edasi minna

Võitja osas siiski suuri kahtlusi ei olnud. 11.e klassi “Narride narritamine” jättis oma hea lavastuse ja näitlejatöödega tõelise Mulje.

Kaisa Toominga ja Karoliine Kase ideena valminud etenduse kohta ütlesid asjaosalised ise: “Elu on kui näitelava ning sageli oleme me ise õukonna narrid. Me ei pruugi küll kanda narrimütsi, kuid sisimas leidub kõigis midagi naeruväärset…”

Žürii liikme, Saaremaa ühisgümnaasium kirjandusõpetaja ja Saaremaa miniteatripäevade korraldaja Rita Ilvese sõnul on hea tõdeda, et materjal ideede ja andekate laste näol on olemas. Ilvese arvates oli nähtud etendustes palju häid ideid, kuid nende realiseerimine jäi kohati vahest kogemuse puuduse taha.

Samuti žüriisse kulunud Kuressaare Linnateatri juhi Aarne Mägi sõnul on aga hea, et kõik osalejad ei õpi juba 12. klassis. See annab lootust, et praeguste kümnendike väga head esitused saavad järgmistel aastatel vaid paremaks minna.

Suur teatriõhtu 2007
Grand prix: “Narride narritamine”, 11.e

Laureaadid:
“Vabaduse hääled”, 11.c
“Ühel seikleval priiuserüütlil olgu…”, 12.d
“Lihavõttekink” 12.b

Raul Vinni, KG 18. lennu vilistlane, žürii liige

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)