FC Kuressaare põrus esiliigasse (3)

FC Kuressaare põrus esiliigasse

 

Hooaega suurte ootustega alustanud FC Kuressaare jalgpallimeeskond leidis ennast hooaja lõpus hoopiski aste madalamast liigast. Asi sai selgeks laupäeval, kui meistriliiga üleminekumängus Nõmme Kaljuga tuli vastu võtta 1 : 2 kaotus.

Vaatamata esimese mängu 1 : 0 võidule said meistriliiga koha nõmmekad, tänu võõrsil rohkem löödud väravatele.

“Karm värk nende üleminekumängudega,” tõdes FC Kuressaare treener Jan Važinski, viidates, et ka JK Sörve ei suutnud teisest liigast kõrgemale tõusta just koduväljakul endale lüüa lastud väravate tõttu.

Nõmme ihkas võitu enam

Nagu oodata oli, hakkasid külalised linnastaadionil toimunud mängus juba esimestest minutitest agressiivselt ründama.

“Me olime valmis selleks, et nad meile kohe peale lendavad,” ütles saarlaste treener, kuid tõdes, et esimesel poolajal ei suudetud Kaljuga hakkama saada. “Vaim oli valmis, kuid väikesed vead tulid sisse, mis kohe ka ära karistati.”

Külaliste taktika kandis vilja, sest juba neljandal minutil suutis Kristofer Kask külalised 1 : 0 juhtima viia. Värav külaliste indu ei vähendanud, ning juba 20 minutil lõi Kalju brasiillasest mängija Jean Pierre Marques Lopez teisegi värava, mis tähendas, et Kuressaarel tuleb lüüa nüüd juba vähemalt kaks väravat, et meistriliiga koht säilitada.

Siiski ei suutnud Kuressaare esimesel poolajal oluliste väravavõimalusteni jõuda.

Õnn külaliste poolel

Teisel poolajal aktiviseerus ka Kuressaare, tekitades ridamisi momente vastaste värava all. Realiseerida suudeti vaid üks, kui Janis Kriska 64. minutil suurepärase käärlöögiga palli Kalju väravasse saatis. Rohkemaks aga koduvõistkond suuteline ei olnud. “Teine poolaeg parandasime mängu, võimalusi oli viigistada päris palju, aga õnn oli lõpus natuke Kalju pool,” rääkis Jan Važinski.

Tema sõnul tundis meeskond puudust vigastuse saanud Märt Klugest, keda treener nimetas hooaja võtmemängijaks.

“Kahju loomulikult, väga valus kaotus,” kirjeldas treener oma tundeid pärast lõpuvilet. Treeneri sõnul peab hooajast tegema õiged järeldused ja järgmisel aastal püüdma esiliigast uuesti meistrisarja tõusta. “Elu läheb edasi, peame olukorda parandama,” nentis Važinski.

Muutus taktikas tõi võidu

Nõmme Kalju 50-pealise fänniarmee ees oma meeskonna ajaloolise võiduni viinud brasiillasest treeneri Getulio Aurelio sõnul tõi Kaljule võidu suurem tahe ja pärast esimest mängu tehtud taktikalised parandused. “Me ei saanud mängida nii nagu esimeses mängus,” kinnitas Aurelio, et oli mängijate paigutust väljakul mingil määral muutnud.

“Esimeses mängus tegutses Kuressaare rohkem pühendunult, täna oli meie kord,” nentis Aurelio, tõdedes, et meeste tahe võita oli suur.
“Me pidime täna võitma, selle võiduga läksime ajalukku,” ütles Kalju peatreener.

FC KURESSAARE – NÕMME JK KALJU 1 : 2 (0 : 2)

Väravad: 64. Kriska – 4. Tammo, 21. Lopes

Hoiatused: 17. Mihkelson

FC Kuressaare: 1-Kaas, 2-Alonen, 4-Meet, 18-Hepner, 22-Azarov, 6-Kulikov, 11-Koplimäe, 13-Veskimäe, 17-Mihkelson, 25-S. Viira (46. 3-Kriska), 9-Pukk.

varus: 30-R. Kütt, 3-Kriska, 24-P. Pohlak, 7-Kaljuste, 8-K. Raamat, 23-Alt.

Pealtvaatajaid: 150

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)