Lihtne küsimus: Mida teha või kuhu pöörduda, kui leian teelt/tänavalt surnud looma? (1)

Vastab keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul:

Kui maanteel või selle ääres on hukkunud või vigastatud suur-uluk – hunt, karu, ilves, metssiga, punahirv, põder või metskits –, tuleks sellest teatada keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313. Suurulukite puhul võtame ühendust kohalike jahiseltsidega, kes surnud või vigastatud metsloomad teedelt ära toimetavad.

Teel hukkunud või vigastatud väikeulukitest tuleks teatada maanteeinfokeskuse telefonil 1510, kust edastatakse info piirkonna teedevalitsusele.

Linna või asula piires sõiduki alla jäänud või muul viisil hukkunud loomadest tuleks teatada kohalikule omavalitsusele, kes tegeleb kohalike heakorraküsimustega. See võib olla omavalitsustes erinevalt korraldatud.

Kuressaare linna heakorra järelevalvespetsialist Lembit Rätsep ütles Oma Saarele, et linnatänavatelt leitud surnud loomade puhul tuleks pöörduda Kuressaare Linnamajanduse poole, juhataja Urmas Raigi telefon on 52 63 731.

Keskkonnainspektsiooni valvetelefon 1313 (suurulukid)

Maanteeinfokeskus 1510 (väikeulukid)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 748 korda, sh täna 1)