Kuressaare linn loobub edaspidi osalusest golfiklubis

Kuressaare linn loobub edaspidi osalusest golfiklubis

 

Kuressaare linn kavatseb pärast Kuressaare golfiväljaku valmimist maha müüa oma osaluse golfiklubis Saaremaa Golf AS.

“Kohaliku omavalitsuse korralduse seadusest tulenevalt ei kuulu golfimängu juhtimine kohaliku omavalitsuse kohustuste hulka ja väljaku valmimisega saab linna missioon täidetud,” ütles Oma Saarele Kuressaare abilinnapea Kalle Koov. “Kõigi eelduste kohaselt saab golfiväljak 2008. aastal valmis ja varem või hiljem peab linn hakkama mõtlema, millal ta enamusaktsionäri staatusest loobub.”

Koovi sõnul jääb Kuressaare linn ka pärast aktsiate müüki edasi golfiväljaku maa-ala omanikuks, millele on praegu seatud Saaremaa Golf AS-i kasuks 25-aastase tähtajaga hoonestusõigus. “Maa võõrandamine ei saa kõne allagi tulla, linn ei ole seda kunagi nii mõelnud,” kinnitas Koov.

Saaremaa Golfi AS-il oli 31. oktoobri seisuga 440 aktsiat, millest 318 aktsiat ehk 72,27% kuulub Kuressaare linnale. Ülejäänud aktsiate omanikud on eraõiguslikud juriidilised ja füüsilised isikud, kellest ühelgi ei ole olulist osalust.

Möödunud nädalal alustas Saaremaa Golf A- ja B-seeria aktsiate müüki, mis tagavad mänguõiguse 2008. aasta juunis avatavas Saaremaa golfikeskuses. Emiteeritavad aktsiad moodustavad kujunevast Saaremaa Golfi AS-i aktsiakapitalist pärast selle suurendamist kuni 18%. Prospekti avaldamise hetkel on Saaremaa Golfi AS-i aktsiakapital nimiväärtuses 11 miljonit krooni. Pärast pakkumisperioodi lõppu suureneb aktsiakapital kuni 13,5 miljoni kroonini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)