Kuressaare haiglast leiti vargavastane ampullimatt (4)

Kuressaare haiglast leiti vargavastane ampullimatt

 

Kuressaare haigla vana seifi tagant tuli välja kummaline leid – ampullidega matt.

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu sõnul võib olla tegemist möödunud sajandi keskpaigast pärit vargavastase matiga, mis kuulu järgi pandi seifi ees oleva vaiba alla, ning kui keegi sellele astus, ampullid purunesid.

“Üks vana haiglatöötaja rääkis mulle, et nendes ampullides on sees emase koera ninaeritis,” tutvustas Sarapuu ajaloolist leidu, lisades, et eks siis varga jalajäljed pidid hakkama koeri ligi meelitama. Nii võis olla varast lihtne koeraga jälitada. Haigla juht mainis veel, et ilmselt on tegemist koos nõukogude võimuga haiglasse saabunud leiutisega, sest Venemaal käituti tol ajal võimalike varastega paranoiliselt.

Eile oli Sarapuu laual veel teinegi kummaline leid – kui enne jõule kunagises sünnitusosakonnas vana haiglamaja paremas tiivas avatavas taastusraviüksuses remonti alustati, koorusid seinapragude vahelt välja vanad ajalehed, mida oli kasutatud soojustusena. Sarapuu sõnul avati sünnitusosakond 1941. aastal ning kuna tegemist oli väga vaese ajaga, polnud muud materjali saada ning tuuletõkkena kasutati 1938. aasta päevalehte Uus Elu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)