Juhtkiri: Bussi oodates… (1)

Juhtkiri: Bussi oodates...

 

Kuressaare bussijaam on tuttav koht paljudele saarlastele. See on koht, kus oodatakse kojusaamise võimalust või lähedase saabumist, kust saab alguse linnaskäik või tehakse sisseoste. Koht, kus peaks olema mõnus aega parajaks teha ja oodata, ei kutsu aga eriti kedagi sisse astuma.

Bussijaama olematu heakord on olnud probleemiks aastaid. Nagu kirjeldas seda mõnda aega tagasi toimetuse poole pöördunud kodanik Kaar-malt: “Suitsetatakse ja sülitatakse maha, noored joovad kambakesi õlut ning see ei paista kedagi huvitavat.”

Keda peaks see siis huvitama? OÜ Kuressaare Bussijaam on eraettevõte, mille osanikud on Kuressaare linn 75% ja Saaremaa omavalitsuste liit 25%. Ettevõte tegeleb bussireisijate teenindamisega, bussipiletite müügiga ning bussijaama ruumide väljarentimisega. Linn ei ole korda tagada suutnud, rentnikud leiavad, et ootesaalis korrapidamine pole ka neile lepingusse sisse kirjutatud.

Tundub, et bussijaamas avaliku korra tagamine on nagu hall tsoon, mille eest keegi vastutust ei taha võtta, seega probleem on ja arvatavasti ka jääb lahenduseta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)