“Meretagune asi” tõi Randlase võitjaks

Võrus nädalavahetusel toimunud harrastusteatrite festivalil võitis esikoha Haapsalu teater Randlane Jüri Tuuliku kirjutatud looga “Meretagune asi”.

Abrukast pärit kirjaniku 1973. aastal ilmavalgust näinud proosapala dramatiseeris rahvateatri Randlane lavastaja ja näitleja Maie Matvei selle aasta märtsis. Tänavu suvel käisid randlased “Meretagust asja” ka mere taga Abruka saarel näitamas. Abrukalastelt teenisid näitlejad ja lavastaja samuti suure aplausi.

Võrus osales lõppvoorus kuus teatrit. Ka parima naisnäitleja preemia läks Randlase näitlejale Anne Panksepale Malli rolli eest ja parimaks kõrvalosatäitjaks tunnistati Meeli Piirikivi Miili osatäitmise eest.

Võrus astusid näitlejad “Meretaguse asjaga” publiku ette viieteistkümnendat korda.

Suvelavastuste kategoorias tunnistati üheks laureaadiks Salme vallateater etendusega “Batsheba Saaremaal”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)