Saaremaa mehi tunnustati NATO medaliga

Saaremaa mehi tunnustati NATO medaliga

 

Reedel tunnustati Lõuna-Afganistanis pooleaastast teenistust lõpetavaid Eesti kaitseväelasi NATO medaliga. Medalisaanute seas oli kuus meest pärit Saaremaalt.

Kapten Gunnar Havi, vanemveebel Indrek Ojasoo, nooremseersant Sven Õispuu, nooremseersant Lauri Jalak, ning reamehed Marek Konts ja Mart Tarvis on Eesti teabeohvitseri Afganistanis leitnant Karin Kanariku sõnul teinud väga head tööd. “ESTCOY 4 operatsioon, on olnud üks raskemaid, milles eestlased on osalenud,” märkis Kanarik.

“Tunnustan teid mehise teenistuse eest väga rasketes oludes, mis teeb au igale kaitseväelasele,” ütles Eesti kontingendi ülem Afganistanis kolonelleitnant Raul Tõnnov sõjaväebaasis Camp Bastion korraldatud rivistusel sõduritele medaleid rinda kinnitades.

Kaitsejõudude peastaabi teavitusosakonna teatel tunnustab NATO antud medal jalaväekompanii Estcoy-4, logistilise toetuselemendi NSE-3 ja demineerimismeeskonna EODT-11 head teenistust NATO juhitavate rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude koosseisus Afganistani Islamivabariigis.

Üksused alustasid oma teenistust Afganistanis selle aasta mais, jalaväekompanii Estcoy-4 osales kokku viiel operatsioonil ning kahel jätkuoperatsioonil. Eestlased pälvisid korduvalt liitlaste tunnustuse.
Üksused jõuavad Eestisse tagasi järgmisel nädalal.

Eesti kaitsevägi osaleb NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude koosseisus Afganistani ülesehitusel 2003. aastast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 268 korda, sh täna 1)