Juhtkiri: Soojalt riidesse ja lasteaeda! (3)

Juhtkiri: Soojalt riidesse ja lasteaeda!

 

Smuuli tänaval asuvas Kuressaare 5. lasteaias käis pea neli aastat tagasi tervisekaitsetalitus ning leidis, et rühmaruumide aknad on amortiseerunud ja tuult läbilaskvad. Akende vahetamise tähtajaks määrati linnavalitsusele tookord 30. detsember 2005.

Vahepeal on kaks talve üle elatud, aknad paraku siiamaani samas seisus. Temperatuur on lasteaia rühmaruumides 14,5 kraadi, saalis külmemgi. Lisaks sellele, et aknad külma vastu ei kaitse, on olemas reaalne oht, et nad ühel hetkel lihtsalt lastele ja kasvatajatele kaela kukuvad.

Veerandsada aastat tagasi ehitatud lasteaiahoonet on viimasel aastal küll kohendatud, kuid akende vahetamine on edasi lükatud seoses lasteaia renoveerimistöödega järgmisel aastal. Enne seda on aga vaja veel üks talv üle elada.

Ega midagi, ilmselt tuleks korraldada ühed aknasoojustamistalgud, muretseda mõned võimsad soojapuhurid ning lastevanemate poolt võsukestele hommikul soojad kampsunid ja villased sokid kaasa pakkida. Ja salamisi loota, et talv ei tule seekord enneolematult pakasene.

Linnavalitsuse hoone remont on parasjagu täies hoos. Loodetavasti saavad ametnikud soojas kontoris töötades mahti mõelda ka selle peale, kuidas lasteaialaste mängu- ja õpikeskkonda paremaks ja hubasemaks muuta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)