Mereakadeemia kinnitas soovi Kuressaarde laieneda

Eesti mereakadeemia kinnitas eile oma huvi avada tulevast õppeaastast Kuressaares väikelaevaehituse õpperühm.

Mereakadeemia juhtkonnaga teemat arutanud Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peetersi sõnul lepiti eile kokku ühiste kavatsuste protokollis.

Novembri lõpus tulevad akadeemia esindajad Saaremaale, et kohtuda siinsete asjaosalistega maa- ja linnavalitsusest, TTÜ Kuressaare kolledžist, Saaremaa laevakompaniist, rääkis Peeters.

Osakonnajuhataja hinnangul on hetkel kõige reaalsem, et moodustatava 15–20-liikmelise õppegrupi koolitus hakkab toimuma kolledžiga ühes majas. “Nagunii on esimesel aastal paljud õppejõud kolledžiga ühised,” märkis ta.

Kunagi väljakäidud mõtet, et mereharidust võiks asuda pakkuma Orissaare internaatkooli sulgemisel tühjaks jäävas majas, ei pea haridus- ja teadusministeeriumi koolikorralduse osakonna juhataja Teet Tiko tõenäoliseks. “Mereharidusliku õppe mahud ei ole nii suured, et see õigustaks omaette kooli,” põhjendas Tiko, kelle sõnul pannakse Orissaares asuv hoone tõenäoliselt müüki.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)