SOL teeb keskkonnaministrile järelepärimise (1)

Saaremaa omavalitsuste liit kavatseb teha keskkonnaministrile järelepärimise, kus soovitakse selgust maakonna veemajanduse arengusuundade kohta olukorras, kus maakondlik ühisveevärgi projekt on enamiku valdade jaoks sisuliselt läbi kukkunud.

“Tahame keskkonnaministrile teha väga karmi kirja,” ütles SOL-i juht Raimu Aardam. “Tahame selgust, mida me peame ütlema oma elanikele, kellele oleme andnud lubadusi tulenevalt sellest, mida meile on lubatud,” lisas ta.
Samuti soovivad omavalitsused infot seoses AS-iga Kuressaare Veevärk, kuhu vallad andsid kõik oma veemajanduse varad, kuid vastu ei saanud midagi.

“See vee-ettevõte pidi lahendama kõigi osanike probleemid, kuid täna lahendab see ainult Kuressaare linna ja selle torustikuga seotud piirkondade probleemid,” lausus Aardam. “Kui rääkida maakonna tasakaalustatud arengust, siis läbi selliste lahenduste pole võimalik seda tagada,” lisas ta.

Aardam märkis, et ta osales kolmapäeval omavalitsusliitude esimeeste ja tegevusjuhtide nõupäeval, kus oldi samuti väga pahased veeprojektide venimise üle. “Oleme arusaamatuses, kuidas saab nii käituda, et riigieelarve on suure ülejäägiga, aga puhas vesi ja reovesi ei kuulu prioriteetsete probleemide hulka, mida lahendada,” lausus Aardam.

SOL-i juhatuse koosolek arutas eile ka Saaremaa prügimajanduse tulevikku, kuid kindlale seisukohale ei jõutud. Sõltuvalt prügi kogustest võib kõne alla tulla nii prügi äravedu mandrile kui ka kohaliku uue prügila väljaehitamine, mille arendustöö praegu veel käib.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)