Riigikogu saarte ühendus soovib rohkem praamidotatsiooni

Ehkki regionaalminister hinnatõusu ei kooskõlastanud, allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts möödunud nädalal määruse, mille alusel tõusevad piletihinnad Hiiumaa, Muhumaa ja Sõru–Triigi liinidel kuni 100%.

Eile toimus riigikogu saarte ühenduse esimehe Imre Sooääre kutsel ümarlaud, kuhu olid kutsutud saarte maavanemad ja ministeeriumi esindajad, et arutada praamipiletite järsu kallinemisega seoses kujunenud olukorda.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Maarika Priske andis ülevaate piletihinna tõusule eelnenud diskussioonidest, hinnakujundamise põhimõtetest ja võimalustest.

Sooääre teatel ei olnud riigikogu saarte ühenduse liikmed nõus praamipiletihindade plahvatusliku tõusuga alates 1. jaanuarist samal ajal, kui riigipoolne dotatsioon üleveole väheneks. Nõustudes, et piletihinna mõningane tõus on paratamatu, leidsid nad, et see võiks olla paindlikum ja lähtuda tarbijahinna indeksist ning kütusehindade kallinemisest, mitte vajadusest riigile lisaraha teenida.

Riigikogu saarte ühendus kavatseb esitada 2008. a riigieelarvele muudatusettepaneku, mis võimaldaks dotatsiooni kaudu piletihinna tõusu leevendada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)