Contra luges ja laulis muhulastele (1)

Contra luges ja laulis muhulastele

 

Teisipäeval, Eesti raamatu päeval, külastas Muhu saart Võromaa luuletaja Contra, kodanikunimega Margus Konnula.

Muhu noortekeskuses väljakuulutatud luuleõhtule kogunes igas vanuses kuulajaid päris hulgi. Atraktiivse ja julge esitusmaneeriga mees luges enamasti peast oma eriilmelist loomingut, kommenteerides ise, et kui mõni luulerida ära ununeb, siis ilmselt ongi see „liiga jama“ ja sinna tuleb midagi muud mõelda.

Contra näitas teiste oma väljaannete seas ka luulekogu, mis on kokku pandud nii, nagu üht õiget raamatut just teha ei tohiks. Kogu paber oli kasutatud väga ratsionaalselt ainult luuletustele – autori, väljaandja, väljalaskeaasta ja pealkirjagi kohta puudusid igasugused viited.

“Õige” ja “vale”, eetika ja roppuste piirimail väga osavalt laveeriv autor tundis end inimeste ees kenasti, laulis ise ja pani ka rahva enesega kaasa laulma. Osavalt erinevaid sõnamänge esitledes ja neid kuulajailegi õpetades pani luuletaja iseseisvale loomingulisele tööle nii mõnegi igavleva pea.

Contra puhkepauside vahele said sõna muhulased. Torupilli mängis Gert Simso, oma ja Contra loomingut laulis kitarri saatel Indrek Vapper, mõned oma luuletused luges ka Contra võõrustaja Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik. Huvitaval kombel täidetigi õhtu ainult meeste esinemistega.

Kuulajad said hea kõhutäie naerda ning natuke jälle vaimselt rikkamaks.
Kirjandusinimesed külastavad Muhu saart ikka ja jälle. 31. oktoobril kell 13 oodatakse Hellamaa raamatukokku romaanisõpru. Lugejatega tuleb kohtuma 9 sisuka romaani autor Elme Väljaste.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)