Väikeettevõtluse õppekava sai kiitva hinnangu

Möödunud nädala reedel Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledžit külastanud viieliikmeline välisekspertide nõukogu andis kolledži väikeettevõtluse õppekavale kiitva hinnangu ja tegi ettepaneku see täielikult akrediteerida.

Kuressaare kolledži direktor Anne Keerberg ütles, et õppeasutust külastanud välisekspertide koostatud raport väikeettevõtluse õppekava kohta oli igati positiivne ja selles tehakse Eesti kõrghariduse hindamise komisjonile ettepanek anda õppekavale täisakrediteering.

“Nüüd peab välisekspertide hinnangu alusel veel oma otsuse tegema Eesti kõrghariduse hindamise nõukogu,” rääkis Keerberg. “Ja akrediteering on jõustunud siis, kui selle on kõrghariduse hindamise nõukogu ettepanekul kinnitanud veel ka haridus- ja teadusminister.”

Millal võiks Kuressaare kolledžil väikeettevõtluse õppekava akrediteering lõplikult käes olla, ei osanud Anne Keerberg veel öelda. “Üldiselt on kõrgharidusnõukogu välisekspertide raportis toodud hinnangut aktsepteerinud,” märkis ta. “Eelmine kord, see oli vahetult enne riigikogu valimisi, kui me taotlesime akrediteeringut turismi- ja toitlustuskorralduse õppekavale, võttis kogu protsess, s.o teekond välisekspertide hinnangust kuni ministri määruseni, aega ligi neli kuud.”

Samas avaldas Keerberg lootust, et seekord, kui aeg ja olustik on poliitilises mõttes palju rahulikum, kulgeb see protsess kiiremini. “Me ise loodame, et akrediteering on meil lõplikult käes juba selle aasta sees,” ütles ta.

2009. aastal kavatseb Kuressaare kolledž akrediteerimisele esitada veel ka elektroonika õppekava.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)