Plaan rajada Salmele muuseum liigub aeglaselt (3)

Salme alevikus asuva endise magasiaida ümberehitustööd liiguvad kavandatust aeglasemalt, kuid endiselt on arendajal plaanis lisaks eluruumidele, söögi- ja majutuskohale rajada valla ajalugu tutvustav muuseum.

Ettevõtja Ardo Läetsi sõnul ei ole tal plaanis teha klassikalist “eksponaat klaasi all” tüüpi muuseumi, vaid pigem sellist, kus külastajatele näidatakse temaatilisi videoid ja oleks muudki interaktiivset.

Salme vallavanema Kalmer Poopuu sõnul on vald küll oma valla ajaloo eksponeerimisest huvitatud, kuid hetkel tundub, et ettevõtjapoolne ehitus ja asjaajamine ei edene. “Võib-olla peame ise hakkama asja tugevamalt ajama,” märkis vallavanem, pidades silmas vanavara kogumise algatamist. Poopuu lisas veel, et muuseum peaks tulema igal juhul, olgu siis nn Kiilepi kinnistule või kusagile mujale.

Hetkel on Ardo Läetsi kinnitusel objektil käimas viimased lammutustööd. Seda, millal täpselt võiksid esimesed näljased pubis keha kinnitada, ettevõtja veel öelda ei osanud. Ta viitas, et hetkel ei võimalda ajapuudus magasiaida ehitustöödega tegeleda täies mahus.

Kuressaare turismiinfokeskusest öeldi, et kindlasti oleks Salme kanti head söögikohta vaja, kuna saare külalised pärivad tihti sealtkandi toitlustusvõimaluste kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)