„Tervise ime!” imeline päev Kuressaare tervisepargis

Laupäeval toimus Kuressaare linna tervisepargis Kuressaare gümnaasiumi 10. klasside pere- ja spordiüritus „Tervise ime!”

Ürituse eestvedaja Sirje Metskülli sõnul oli projekt hea võimalus anda õpilastele korraldamise ning organiseerimise kogemus. „Noortele tuleb lihtsalt suund kätte näidata ning meie kohustus on seda teha,” ütles Metsküll.

Veel oli tervisespordipäeva eesmärgiks propageerida alternatiivtegevuste kaudu sõltuvusainetevaba eluviisi. Õpilaste arvates oli üritus igati vajalik ning selle korraldamine huvitav kogemus.

„Tervise ime!” pakkus erinevaid alternatiivspordi võimalusi. Üritus viidi läbi õpitubadena, kus esmalt sai teoreetilisi teadmisi spordialade kohta ning siis neid ise harrastada. Õpitubasid juhendasid Kuressaare gümnaasiumi õpetajad, kes ise spordiga igapäevaselt tegelevad ning oma tarkusi ja kogemusi teistega jagada soovisid.

Päev algas lõbusa soojendusvõimlemisega, siis suundutigi õpitubadesse.

Eriti julgetele avanes võimalus end proovile panna kooli võimla ronimisseinal. Loomulikult toimus ekstreemsportimine koos julgestamise ja kaitserihmadega ning riskijatele sai osaks adrenaliinisüst ning mitmekesised muljed nagu „Normaalne!!!” ja „See oli nii-nii jube ja kõrge!”

Veel said huvilised harrastada tantsu, pilatese võimlemist, orienteerumist ning vesivõimlemist. Põnevad olid batuudihüpped, mis said teoks tänu Lustjala mängutoa batuudile. Tervisepäeva sportliku osa lõpetas lõbus teatejooks, millest kõik sportijad, naeratus suul, osa võtsid ning mõni oma võistlemise lausa naerukrampides lõpetas.

Pärast tervise ning sportlike võimete proovile panekut said kõik osalised oma jõuvarusid taastada tervisliku toidulaua ääres ning päevale pandi ilus punkt piduliku lõpetamise näol, kus jagati tänusõnu ning auhindu.

Loodetavasti saab sel aastal esimest korda toimunud üritusest alguse uus traditsioon. Seni aga jätkub tervise ime igapäevase tervisespordi kaudu.

Riin Aljas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)