Salme lasteaed jõudis küpsesse ikka

Salme lasteaed jõudis küpsesse ikka

 

Eile nelikümmend aastat tagasi avas ametlikult uksed kaherühmaline Salme lasteaed, noorim hoolealune oli toona viiekuune. Mitmepäevased juubeliüritused päädisid eile lasteaias Otto-Triin meeleoluka kontserdiga, mida oli kuulama-vaatama kutsutud head sõbrad oma vallast ja kaugemaltki.

Tollase Salme sovhoosi lasteaia esimene juhataja oli Olga Sepp. Praegu juhib vallale kuuluvat lasteaeda Maret Seeman, kellele lisaks töötab 1996. aastal kapitaalremondi saanud majas tosin rõõmsameelset naist. Staažikaim töötaja on asutuse avamisest saati laste toidulaua eest hoolt kandnud kokatädi Ulve Tammeväli.

Maret Seeman märkis oma pidukõnes, et kahjuks jääb lapsi vähemaks, mistõttu võivad kaduda ka mõned töökohad. Kui neli aastat tagasi oli Seemani sõnul lasteaias 65 mudilast, siis eilse päeva seisuga on neid kolmes rühmas – Jänku, Oti, Lepatriinu – kokku 37. “Tegelikult on see päris paras arv, seda enam on iga laps hoitud,” leidis juhataja olukorrast positiivse noodi, kuid avaldas lootust, et igale langusele järgneb tõus ning lapsi sünnib siiski juurde.

Pidupäeval astus külaliste ette kogu lasteaiapere kõige pisematest täiskasvanuteni. Oli laulu, tantsu, näitemängu. Sekka õpetajate poolt ülestähendatud laste öeldud vaimukusi: millised linnud jäävad talveks siia – vaesed linnud; õpetaja räägib lastele, kuidas ta pimedal teel pedaalides põrkas kokku vastutulnud jalgratturiga, pärast hetkelist vaikust küsib laps: kumb teist surma sai; vanaema juures käivad sead, teevad põldu suuremaks, juba on natuke suurem.

Et Salme lasteaias peale laste ka täiskasvanud esineda oskavad, seda tõestasid suurepäraselt ägedalt trummi löövad, kaabut kergitavad, hundiratast viskavad ja kankaani vihtuvad õpetajad-abilised. Teiste seas sünnipäevalast õnnitlenud Saare maavalitsuse alushariduse peaspetsialisti Kristi Olli hinnangul on Salme lasteaias suurepärane õpi- ja kasvukeskkond. Heasoovijate põhisõnum juubilarile oli: pikka iga ja sama toredat ja tegusat olemist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 63 korda, sh täna 1)