Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilastel on head lauakombed

Ainukesena Saare maakonnast konkursil “Parim koolisöökla 2007” osalenud Saaremaa ühisgümnaasium ei pääsenud küll kuue finalisti hulka, kuid pälvis korraldajate tunnustuse õpilaste heade lauakommete eest.

Kuigi Saaremaa ühisgümnaasiumi koolisöökla kokkasid seekord finaalis ei ole, toob konkursi korraldaja Tervise Arengu Instituudi projektijuht Reelika Viitamees positiivsena esile õpilaste häid lauakombeid. “Kasutati innukalt nuga ja kahvlit,” märkis Viitamees. “Samuti on tore, et lapsed saavad vastavalt vajadusele valida aega, millal sööma minna.”

Projektijuhi sõnul näitab see, et Saaremaa ühisgümnaasiumil oli soovi, indu ja tahet koolisööklate konkursil osaleda, et koolimajas tegutsetakse üheskoos ning mõeldakse igakülgselt laste peale.

”Parim koolisöökla 2007” on konkurss, mida korraldab Tervise Arengu Instituut koostöös Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga. Konkursile laekus kokku 28 tööd koolidest üle Eesti, esindatud oli üksteist maakonda ja kaks linna.

Ennekõike tervislikku koolitoitu propageeriva konkursi esimeses etapis pidid osaleda soovivate koolide toitlustajad täitma vastavad küsimustikud, koostama kahe nädala menüü ning saatma korraldajatele koolisööklast kuni kümme fotot. Teises voorus külastas žürii edasipääsenud koolide sööklaid, hindas toite ja samas ka sööklaid tervikuna. 1. novembril võtavad finaali jõudnud sööklate kokad omavahel mõõtu pealinnas toimuval toidumessil. Seal saavad toitude kohta sõna sekka öelda ka õpilased.
Paralleelselt sööklakonkursiga kestab õpilaste loovtööde võistlus “Söögivahetund”. Lisainfo www.tai.ee

Möödunud aastal võitis parima koolisöökla tiitli Urvaste kool, Saare maakonnast osalejaid ei olnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)