Kolledži väikeettevõtluse õppekava oli akrediteerimisel

Eile külastas Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledžit viieliikmeline rahvusvaheline ekspertkomisjon, et anda oma hinnang kolledžis õpetatavale väikeettevõtte kaugõppe õppekavale.

Kuressaare kolledži infospetsialist Kaia Eelma ütles Oma Saarele, et õppasutust külastanud ekspertkomisjon oli viieliikmeline ja selle koosseis oli väga muljetavaldav. “Sinna kuulus kaks professorit Soomest, Budapestis asuva Corvinuse ülikooli professor, Viini kõrgema majanduskooli professor ja professor Läti ülikoolist,” rääkis Eelma.

Tema sõnul koostab ekspertkomisjon nüüd omapoolse soovitusliku iseloomuga hinnangu ja see esitatakse kõrghariduse hindamise komisjonile, kes teeb ministrile ettepaneku, kas akrediteerida õppekava osaliselt või täielikult või üldse mitte akrediteerida.

Enne Saaremaale saabumist oli rahvusvaheline ekspertkomisjon tutvunud Kuressaare kolledži koostatud eneseanalüüsi aruandega. “Siin Kuressaares tutvusid komisjoni liikmed olukorraga aga kohapeal,” selgitas Kaia Eelma. “Nad kohtusid meie õppejõudude ja üliõpilastega ning püüdsid oma silmaga veenduda selles, et meie õpikeskkond vastab õppekavas esitatud eesmärkidele.”

Küsimusele, milline mulje võis ekspertkomisjoni liikmetele Kuressaare kolledžist jääda, vastas Eelma, et temale tundus küll, et komisjon suhtus siinsetesse oludesse positiivselt. “Jääb vaid loota, et kõik see kajastub ka nende hinnangus,” lisas ta.

Lõpliku otsust Kuressaare kolledži väikeettevõtte õppekava akrediteerimise kohta võib oodata selle aasta lõpuks. Praegu õpib sellel erialal ligi 50 tudengit.

Kaia Eelma märkis veel, et õppekavale riikliku akrediteeringu saamine on nagu hinnangu andmine selle kvaliteedile. “Kõik see annab ka õppekava läbinud tudengitele kindlustunde tulevikus, et nende teadmised ja neile koolist antud diplom ka midagi väärt on,” ütles Eelma.

Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledžis õpetatavatest erialadest on seni akrediteeringu saanud turismi- ja toitlustuskorraldus. Lähitulevikus on kolledžil kavas taotleda ka elektroonika õppekava akrediteerimist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)