Kärla rahvas turnis poomil (1)

Kärla rahvas turnis poomil

 

Üleeile korraldas Kärla valla rahvas suurejoonelise matkatakistusriba läbimise päeva. Nimelt oli alevi serva metsa üles seatud kaksteist erinevat takistust, mida võistkonnaliikmed aja peale läbima pidid.

Õhtul võtsid omavahel ligi kahe ja poole kilomeetrisel rajal mõõtu kaheksa gümnaasiumiealiste ja täiskasvanute võistkonda. Enamik osalejaist oli efektselt kostümeeritud. Püssilaskmise, köislaskumise, poomilronimise, telgipüstitamise ja muud osavust nõudvad ülesanded suutsid kõige kiiremini läbida Kõrkküla noored, kes said auhinnaks kinkekaardid Kuressaare GO Spa-sse.

“Tegelikult oli kõige kiirem kodutütarde ja noorkotkaste võistkond, aga kuna nad olid liiga noored, siis võistlesid väljaspool arvestust ja neile anti eripreemia,” ütles üks korraldajatest Virge Varilepp.

Hommikupoole läbisid rada lasteaia- ja algklasside lapsed, kes tegid seda oma rõõmuks, mitte võidu peale. Suuremad koolilapsed läbisid takistusriba juba aja peale. “Iga klass pani välja kaks kuueliikmelist võistkonda,” selgitas Varilepp. Võidurõõmu maitses üks kuuenda klassi (5.–6. klassi arvestuses) ja üks seitsmenda klassi esindus (7.–9. arvestuses).

Kostüümide järgi võis oletada, et üritus oli mingil määral seotud Astrid Lindgreni sajanda sünniaastapäevaga. “Karlsson lendab ja Pipi on tugev, kus mujal saavad nad oma oskusi näidata kui mitte takistusribal,” kommenteeris Varilepp.

Varilepa sõnul on sellist üritust kunagi varemgi, aastaid tagasi korraldatud, kuid siis tuli vahe sisse. Nüüd on plaanis teha järgmine võistlus juba tuleval kevadel. Seiklusrikast päeva aitasid korraldada Kärla klubi, spordihall, kaitseliit jt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)