Postiside Ruhnuga käib teosammul (1)

Postiside Ruhnuga käib teosammul

 

Möödunud reedel jäi halbade ilmastikuolude tõttu ära laeva “Aegna” väljasõit Roomassaarest Ruhnu, mistõttu ei jõudnud saarele ka Eesti Posti saadetised. Ruhnlaste pahameeleks jäi postikott maha ka laupäeval toimunud reisilt. See ei olevat aga esimene sellelaadne juhus.

Ruhnu haridus- ja kultuuriseltsi nimel saatis Jaan Urvet pöördumise Eesti Postile kehva postiteenuse osutamise kohta Ruhnu saare ja Saaremaa vahel. Kirjas Eesti Posti kvaliteedidirektorile Maire Lodile märgitakse ära lisaks möödunudnädalasele juhtumile ka varasemaid taolisi. “Mulle juba vastati ning öeldi, et asutakse olukorda uurima,” ütles Urvet Oma Saarele.

Kuressaare postkontoris posti laialikande eest vastutav Külli Raamat selgitas, et laupäeval jäi Ruhnu postikott laevalt maha, kuna postkontorile oli teatatud laeva väljumise hilisem kellaaeg. “Aegnalt” öeldi Oma Saarele, et laev väljus pisut peale keskpäeva ning see info oli edastatud ka Ruhnu postkontori juhatajale Silvi Meeritsale.

Naise sõnul teavitas ta sellest ka Kuressaare postkontorit. “Aga ausalt öeldes ega neil ei olnudki kohustust laupäeval posti saata, see pole postipäev,” ütles ta, kuid lisas, et Ruhnus ollakse harjunud, et kõik transpordivõimalused püütakse ära kasutada. “Eks see meie saatus ole,” vihjas Meerits saarelisele asukohale ning sõltumisele ilmast.

See vahejuhtum on lahenemas, kuna väiksemad saadetised läksid Ruhnu eilse lennukiga ning suuremad tänase laevaga.

Ruhnu elaniku Siiri Paulus-Jõe hinnangul ei olevat see aga ainuke probleem Eesti Postiga. Tema sõnul liiguvad saadetised saarele ja sealt ära uskumatu aeglusega. “Tigupost,” tähendas ta. Samuti ei olda Paulus-Jõe sõnul rahul ka sellega, et näiteks ELS-i kulleriteenuse eest makstakse samasugust hinda mis mujal Eestis, aga lubatud järgmise päeva asemel jõuab saadetis kohale mõnikord alles nädala pärast.

Probleemi tõstataja teab rääkida juhustest, kus postikott on sõitnud Ruhnust Roomaasaarde ning samamoodi tagasi, kuna Kuressaare postkontorist pole keegi sellele vastu tulnud. Seda kinnitas ka Harri Hiis “Aegnalt”. “Vahel oleme ise helistanud neile, et post on peal,” ütles mees. Varasematest aastatest meenus Silvi Meeritsale juhus, kus ta tahtis Kuressaare lennujaamast minnes postikoti kaasa võta, aga avastas, et tegu oli kotiga, milles olid alles Ruhnust toodud kirjad.

Aasta alguses esitas Siiri Paulus-Jõe koos abikaasaga Sideametile kaebuse, et posti toimetatakse valda vaid kahel päeval nädalas (kuigi võimalusi on rohkem) ning ELS-i teenus ei vasta nõuetele. Sideameti postside ja universaalteenuse osakonna juhataja Guido Pääsukese andmetel on kaebuse alusel algatatud väärteomenetlus käesolevaks ajaks lõpetatud ning AS-ile Eesti Post on postiseaduse nõuete rikkumise eest määratud rahatrahv.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)