Juhtkiri: Volikogu esimehele pole lapsi ette nähtud

Juhtkiri: Volikogu esimehele pole lapsi ette nähtud

 

Muhu vallavalitsus on Eesti riigi seadusandluses avastanud uue lünga – nimelt puudub kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses paragrahv selle kohta, kuidas toimida, kui vallavolikogu esimees soovib jääda rasedus-, sünnitus- ja/või lapsehoolduspuhkusele.

Seaduse silmis on vallavolikogu esimehe tagasiastumine võimalik vaid omal soovil või umbusaldusavalduse tulemusel. Kuid mis saab siis, kui vallavolikogu esimehena töötav naisterahvas (või ka meesterahvas) soovib vaid ajutiselt perele pühenduda, et siis jälle hoogsalt valla elu edendama asuda?

Hetkel jääb küll mulje, et Eesti riigi sõnum on: vallavolikogu juhtijad ärgu lapsi saagu! Pere väärtustamine ning ka sooline võrdõiguslikkus kipuvad sootuks tahaplaanile jääma.

Tegemist on järjekordse näitega seaduselünkadest. Loodetavasti järgneb Muhu valla pöördumisele õiguskantsleri poolne reaktsioon, mis aitab vähemalt üht seadust jälle veidike kohandada. Ja naised ega mehed ei pea vallavolikogu juhtimisest lõplikult loobuma üksnes seetõttu, et nad on otsustanud Eesti iibe tõstmisele kaasa aidata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)