Virvik juubeldas Kuressaare Linnateatris

Virvik juubeldas Kuressaare Linnateatris

 

Reedel tähistas folklooriselts Virvik pea kolm tundi kestva kontserdiga Kuressaare Linnateatris oma kahekümnendat tegutsemisaastat.

Juubelikontsert andis ülevaate Virviku repertuaarist läbi kõikide laval oldud aastate. Virvikut olid õnnitlema tulnud sõbrad, kes andsid oma panuse kontserdil küll tantsu, küll laulu ja pillimänguga. Külalistena esinesid rahvatantsurühmad Pihlakas ja Keeris, puuetega inimeste ansambel Viu, Kärla kapell, Salme laste folkoorirühma kaks esindajat rääkisid rahvalikke lugusid, lõõtspilli tõmbasid Ain Hannus ja Sulev Mägi.

Kontserdi juhatas Virviku juhendaja Krista Lember sisse folkloriseltsi tegevust ja olemust kirjeldavate sõnadega: „Elame tänases päevas oma tegemistega, mõtleme tulevikule, sellele, kuidas anda oma tegemisi, oma mõtteid edasi järeltulevatele põlvedele, ja vaatame minevikku, et sealt midagi edasi anda tänasele päevale.”

Rahvalauluansamblina alustas Virvik oma tegevust 1987. aastal. Neli neidu kuuest olid värskelt lõpetanud Viljandi kultuurikolledži ja saanud Mikk Sarvelt kaasa rahvalaulu pisiku. 1990. aastate keskel liitusid ansambliga pillimehed. Ansambli koosseisu kuuluvad akordionimees, viiuldajad, kontrabassimängija ja kitarristid. 1995. aastal sai ansamblist folklooriselts.

Praegu keskendub Virvik aga pärimusmuusika kogumisele. Palju laule on saadud Kihelkonna kandist, käidud on Karja ja Anseküla kihelkonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)