Saaremaa kunstnikud Tammisaaris

Saaremaa kunstnikud Tammisaaris

 

Kuressaare Kultuurivara korraldusel ning Kuressaare linnavalitsuse ja Eesti Kultuurkapitali toel saab teoks üks Saaremaa kunstnike suurüritusi – välisnäitus Soomes Tammisaaris.

Kokku osaleb näitusel 31 saarlasest kunstiinimest, nende hulgas professionaalid Ivar Kaasik, Anna Litvinova-Merilo, Ronald Bau-mann, Külliki Järvila, Boris Šestakov, Leelo Leesi, Saaremaa Kunstiklubi liikmed Liia Peedu, Gerda Tomson, Maido Toll, Aare Martinson jpt. Eraldi korruse oma tööde jaoks saab fotograaf Tõnu Ling oma “Saaremaa maastikega” (fototrükk lõuendile). Ehted on Avo Malmilt ja Allan Maripuult. On maalinguid puidule ja ka veidi kunstkäsitööd nagu Vello Kaaseni puidust ja villast lambad.

Saarlaste näitus Elävää taidetta Kuressaaresta (“Elujaatav kunst Kuressaarest”) avatakse 18. oktoobril Tammisaari linna muuseumikeskuses EKTA, kus selle jaoks on broneeritud kolm korrust.

Näituse ülespaneku ja avamise delegatsiooni kuuluvad Kuressaare Kultuurivara juhataja Villu Veski, kunstnik Külliki Järvila, Kuressaare noorte huvikeskuse juhataja ja harrastuskunstnik Aare Martinson, kunstikuraator Lii Pihl jt. Avaüritusel musitseerib Villu Veski. Delegatsioon võtab kaasa ka Saaremaa looduse- ja turismiteemalisi CD-sid.

Lii Pihli (fotol) sõnul on Tammisaaris varem käinud Saaremaa Kunstnike Liit (Šestakov, Leesi, Evestus, Männa jt.) ja keraamik Marget Tafel on seal paar korda oma keraamikat näidanud. Aga sellist nii mahukat näitust nagu seekord, kus osalevad nii profid kui harrastajad, pole Saaremaalt seni välja viidud, ütles Pihl.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 104 korda, sh täna 1)