Lümanda vald soovib sõidusoodustuste jätkumist

Lümanda vald on nõus bussiliinide osalise kokkutõmbamisega, ent ei lepi soodustuste kaotamisega bussiliinidel.

Lümanda vallavanem Toivo Vaik ütles, et vald mõistab kujunenud olukorda, kuid ei kooskõlasta seisukohta kaotada sõidusoodustused, mis on eluliselt vajalikud. „Meie huvi on kaitsta soodustuste saajaid ning tagada õpilaste ja lasteaialaste transpordivajaduste rahuldamine,“ märkis Vaik.

Lümanda vald kooskõlastas enamiku AS-i GoBus väljapakutud liinivõrgumuudatustest, kuid jättis kooskõlastamata ettepaneku lõpetada liini nr 496–1 tegevus. Vallavanem Vaik põhjendas Saare maavanema moodustatud ühistranspordikomisjonile, et nimetatud liini kasutab Koimla–Taritu kandi rahvas Salmel perearsti vastuvõtul käimiseks.

Varasemat ja hilisemat võimalust kasutades tekib olukord, kus inimese perearstil käik algab 7.45 ja tagasi koju jõuab ta keskpäeval. Ka nõuab vald, et muudatused ei kaotaks nädalavahetusel bussiliiklust Karalast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)