Lätlased uurisid saarte turismivõimalusi

Nädala keskel Saaremaal ja Hiiumaal viibinud Läti reisikorraldajad tutvusid kahe saare turismiteenustega ning lõid kontakte siinsete ettevõtjatega.

„Kohtumised läksid korda,“ vahendas Mere reisibüroo juhatuse liige Angela Nairis lätlaste hinnangut. Nii Hiiumaal kui ka Saaremaal tutvusid Läti reisikorraldajad huviväärsuste ja ettevõtetega, mida tasub edaspidi oma klientidele soovitada.

„Tuli välja, et keegi neist ei olnud varem Hiiumaad külastanud. Üks inimene oli kunagi kooliajal Saaremaal käinud,“ võttis Nairis kokku mõneteisme külalise senised kokkupuuted saartega.

Kui Hiiumaal ööbisid lätlased turismitaludes, siis Saaremaal majutati nad Nairise sõnul Kuressaare spaahotellidesse, et naabrid saaksid tutvuda võimalikult paljude erinevate võimalike majutuskohtadega.

Lätlased kutsus Lääne-Eesti saartega tutvuma möödunud aastal lõunanaabrite turule sisenenud Hansabussi juhatuse liige ja sealse büroo juht Taivo Puuorg. Nairise sõnul nimetatakse selliseid väljasõite FAM ehk tutvumisringreisideks, mille eesmärk on viia sihtkohta inimesi, kes võiksid hiljem sinna kliente tuua.

„Eesmärk on lätlasi siia meelitada,“ ütles Nairis ning avaldas samas arvamust, et saarlaste huvi Läti vastu nii suur ei ole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)