Juhtkiri: Rooli tagant vanglasse (1)

Juhtkiri: Rooli tagant vanglasse

 

Kõikjal vohav liikluskultuuritus pole enam kellelegi uudis. Ajal, mil süüdimatult keeravad rooli nii raskes alkoholi- või narkojoobes isikud kui ka lausa pime autojuht, ei tundugi lubadeta juhtimine imeasi. Küll aga on kohalikul tasandil uus ja esmakordne Saare maakohtu otsus saata juhtimisõiguseta roolikeeraja trellide taha.

Mida mõtleb inimene, kes vaatamata politsei poolt kinnipidamisele ning trahvi määramisele jätkab auto juhtimist ning lisaks ei maksa talle määratud trahvi? Ainuüksi käesoleva aasta jooksul tabas politsei sellesama lubadeta juhi autoroolist kuuel korral! Samas tekib paratamatult küsimus, kui palju liikleb meie teedel ja tänavatel neid autojuhte, kellel tegelikult vastav õigus puudub ning liiklusreeglitest ehk aimugi ei ole.

Küürakat parandab ainult haud, ütleb vanarahvas. Ehk aitaks siiski liikluses veidikenegi korda luua see, kui taolisi kardinaalseid otsuseid sagedamini tehtaks. Ning igal joodikust või lubadeta roolikeerajal oleks kogu aeg teadmine, et selline teguviis võib lõppeda trellide taga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)