Juhtkiri: Kolm ülearu

Juhtkiri: Kolm ülearu

 

Koolidevaheline võistlus õpilaste pärast on igasügisene lugu. Nii pole ime, kui ühe kooli direktor pahandab teise peale, kes haridusministeeriumi määrusest mööda vaatab ja kooli rohkem lapsi vastu võtab, kui määrusega kehtestatud ülempiir lubab.

Järelikult on nõudlus mõnes koolis suurem kui pakkumine. Just siit peaks edasi mõtlema – miks me räägime mõne kooli puhul liiga suurest tahtjate hulgast ning teise puhul jääb soovijaid pigem puudu?

Kindlasti on oluline see, et reeglid kehtiksid kõigile ühtmoodi ning ühe kooli õpilased ja pedagoogid ei peaks end tundma ebavõrdselt, võrreldes teisega. Kuid määruste ja omavahelise kemplemise käigus ei tohi ära ununeda, et kõige olulisem peaks siiski olema kooliminev laps ja tema soovid ning tema vanemate koolivalik.

Selle asemel, et rääkida kolme üleliigse lapse kooli vastuvõtmisest (lapsed said ju ometi soovitud kooli õppima), võiks analüüsida, miks on mõnes koolis järjekord ukse taga, kui teises ei tule samal ajal piirarv kuidagi kokku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)