GoBus nõuab Saare maavanemalt dotatsiooni kahekordistamist

Saaremaa maakonnaliinide bussioperaator AS GoBus saatis eelmisel nädalal Saare maavalitsusele kirja, milles nõuab dotatsiooni kahekordistamist.

Saare maavalitsuse majandusosakonna juhataja asetäitja Olev Tõru ütles, et GoBus avaldab kirjas soovi saada järgmisel aastal liinikilomeetri pealt dotatsiooni 10,98 krooni praeguse 5,21 krooni asemel.

„Dotatsioonisumma regioonile on muutumatu, GoBusi dotatsiooni küsimine tähendab siiski liinide sulgemist,“ märkis Tõru. „Kiired arvutused näitasid, et peamiselt nädalavahetustel ja nädala sees hilisõhtutel sõitvate liinide sulgemine kergitaks dotatsioonimäära.“

Olev Tõru lisas, et praeguste prognooside kohaselt peaks järgmisel eelarveaastal kogu riigis bussiliiklusele eraldatav dotatsioonisumma tõusma keskmiselt 11,4%. „See on dotatsiooni kasv ilma liinivõrku kärbete tegemiseta,“ märkis ta.

„Kuna aga Saare maakonna bussiliiklus on Eesti keskmisega võrreldes madalamalt doteeritud, siis me loodame, et meil järgmisel aastal kasvab bussiliiklusele eraldatav riigipoolne dotatsioon siiski rohkem kui 11,4%.“

Maavalitsuse juurde moodustatud erikomisjon pakub maavanemale välja, kuidas olukord lahendada.

Maavanem Toomas Kasemaa pöördus suvel koos bussifirma esindajaga riigi poole palvega maakonnale eraldatavat ühistranspordiraha suurendada, kuid majandusminister Juhan Parts keeldus.

Bussifirma GoBus Saaremaa osakonna juhataja Margus Männik ütles Oma Saarele, et juhul kui riik järgmisel aastal neile tõepoolest taotletud 10,98 krooni suuruse dotatsiooni liinikilomeetri pealt eraldab, siis pole vaja maakonna bussiliinivõrku kärpida ega ka piletihinda tõsta.

„Dotatsioonisumma määramisel võtsime arvesse meie praegused kulud ja kõik hinnatõusud, mis meid järgmisel aastal suure tõenäosusega ees ootavad,“ rääkis Männik. Ta lisas, et kui riik GoBusi dotatsioonitaotluse rahuldab, siis on ka bussifirmal võimalik majanduslikus mõttes normaalselt tegutseda, edasi areneda ja kliendile pakutava teenuse kvaliteeti tõsta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)