Pensionärid tähistasid Lümandas rahvusvahelist eakate päeva

Pensionärid tähistasid Lümandas rahvusvahelist eakate päeva

 

Laupäeval tähistasid pensioniealised saarlased Lümanda kultuurimajas rahvusvahelist eakate päeva.

Päev algas ekskursioonidega, mille käigus tutvuti Lümanda valla põnevate paikadega. Kuude väikesse gruppi jagatud rahvas käis nii Viidumäel, Karalas kui tutvus ka Lümanda külas huvipakkuvaga.

Huviretkedelt tagasijõudnuid ootas kultuurimaja terrassil soe supp. Kui kõik olid kõhud täis söönud, suundus rahvas saali, kus toolid olid sedakorda paigutatud mõneti teistmoodi kui tavaliselt. Põhjus selgus Lümanda kultuurimaja juhataja Ulvi Põllu avakõnest. Põllu sõnul ei olevat kunagi varem ehk terve 21 aasta jooksul siia Lümanda kultuurimaja saali kogunenud niipalju rahvast.

Üritus jätkus muusikalise tervitusega Lümanda lasteaia ja põhikooli lastelt. Järgnesid tervitused Kuressaare linna, Saare maakonna ja Lümanda valla esindajatelt: sõna said linnapea Urve Tiidus, maavanem Toomas Kasemaa, maakonna pensionäride liidu juhatuse esinaine Tiiu Kallas ja valla sotsiaaltöötaja Helle Kukk. Viimasena kõneles kogu ürituse peakorraldaja, Saare maakonna pensionäride liidu esinaine Helga Nurmekann, kes tänas kokkutulnud rahvast.

Ta pani eakatele südamele, et kui on probleeme, siis on pensionäride ühendus olemas selleks, et neid lahendada. „Aga mis ikkagi inimesel see tõeline rõõm on. Tõeline rõõm ei tule muretusest, rikkusest ega inimeste kiitusest, vaid millegi väärtusliku tegemisest,“ ei tahtnud Nurmekann oma sõnavõttu negatiivselt lõpetada.

Kui kõned peetud, võis lustida. Meelelahutusliku osa eest kandsid hoolt nii Taritu vahvad memmed, tantsurühm Mõnusad koos lastega kui ka meesansambel Torgust. Päev lõppes ühislaulmisega. 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)