Jalgpallurid imet ei suutnud

Jalgpallurid imet ei suutnud

 

Esiliiga üleminekumängude ohus siplev FC Kuressaare meeskond ei saanud hakkama ülesandega alistada valitsev Eesti meister ning pidi vaatamata südikale mängule kodus vastu võtma 0 : 3 kaotuse Tallinna Levadialt.

Enne mänge oli Kuressaare treener öelnud, et meestel tuleb hakkama saada sellega, mida enne kunagi tehtud ei ole.

Levadia, kelle koosseisus jooksis väljakule ka kolm laupäeval koondise vormis Inglismaale vastu astuvat pallurit, vajas kindlat võitu, et teha lihtsamaks tee riigi järjekordse meistritiitli poole.

Mäng algas rünnakutega Kuressaare väravaalasse ja juba kümnendal minutil oli täpne Kaimar Saag, kes realiseeris Tarmo Kingi antud söödu. Viiamne omakorda liikus palliga kogu Kuressaare kaitseliini meisterlikult läbides saarlaste värava alla juba keskväljalt. Kuus minutit hiljem suutis väravaesises segaduses tallinlaste kasuks palli väravasse lüüa Indrek Zelinski. 2 : 0 seisult lõppes ka poolaeg.

Teisel poolajal suutis saarlased halvimast päästa hea partii teinud ja treeneri käest kiidusõnu teeninud väravavaht Roland Kütt. Külalised jõudsid sihile vaid korra, kui Nikita Andrejev lõi 71. minutil Kütile püüdmatult 3 : 0.

FC Kuressaare treeneri Jan Važinski sõnul võis mänguga rahule jääda, Levadia vastu mängitud mängudest oli see treeneri arvates hooaja parim esitus. „Suutsime ise ka palli hoida, olukordi tekitada ja mängu üles ehitada. Meilgi olid oma võimalused. Ütleme nii, et meie poolt soliidne mäng,” nentis Važinski, kelle arvates Levadia mängis väga ettevaatlikult. „Nad tulid siia kindla kolme punkti järele.”

Järgmise kohtumise peab FC Kuressaare tabelis viiendat kohta hoidva Tartu Maag Tammeka vastu, kellega on sel hooajal suudetud ühe korra ka viigistada. „See on meie viimane võimalus,” ütles treener olukorras, kus neli vooru enne meistrivõistluste lõppu püsitakse kohal, millelt ähvardab esiliiga üleminekumängudele minek.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)