Ruhnu selts ostab keraamikapõletusahju

Ruhnu kultuuri- ja haridusseltsil on plaanis soetada keraamikapõletusahi, mis annaks saareelanikele pikkadel pimedatel talveõhtutel põhjust kokku tulla ja miskit teha, ütles seltsi liige Jaan Urvet.

Hiljuti sai kevadel loodud selts Eesti kultuurkapitalilt ja mitmetelt osa-fondidelt 100 000 krooni. Lisaks ahju soetamisele kasutatakse seda raha, äratamaks varjusurmast kunagi suurt populaarsust kogunud Kihnu–Ruhnu mängud, seda tuleval suvel.

Urveti sõnul peab selts läbirääkimisi vallaga, et rentida endale sadama lähedal koht, kus korraldada näitusi ja koolitusi. „Et puhuda tuult tiibadesse saare vaimuelule,“ põhjendas mandrimehest Ruhnu-sõber.

Möödunud nädalal avati Raplas Rütmani galeriis Ruhnu sadamajärelevaataja Priit Kapsta fotonäitus.

Urveti hinnangul on näituse menu suur ning juba on teada, et Raplast lähevad saare elu kajastavad pildid edasi Tartusse, Võrru, Jõhvi ja Tallinna. „Kevadel ehk Saaremaale, suveks tagasi Ruhnu ja sügisel juba Rootsi,“ loetles ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)