Linnuses saab uudistada rallifotosid ja -automudeleid

Linnuses saab uudistada rallifotosid ja -automudeleid

 

Kuressaare linnuse näitusesaalis avatud Eestis ainulaadsel, juba teist korda toimuval ralliteemalisel näitusel on väljas ohtralt temaatilist pildimaterjali, sekka ligi 100 automudelit ning mitmesuguseid ralliga seotuid esemeid.

Rallientusiasti ja autospordiportaali rally.ee toimetaja Rando Aava eestvedamisel korraldatud näitus on järjekorras juba teine.

Esimene toimus aastal 2005. „See oli tol aastal üks linnuse külastatumaid näitusi,” ütles Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Raul Salumäe.

Näitusel eksponeeritavate rallifotode läbi avaneb vaatajale rallisport kogu tema ilus. Aava sõnul on kõik fotod tehtud oma ala fännide poolt, samuti nagu näituski. „Mulle lihtsalt meeldib,” põhjendas Aav, miks ta taolise väljapanekuga tegeleb.

Kui eelmisel näitusel oli põhirõhk fotodel ja ralliga seotud esemetel, siis sel aastal on eksponeeritud erinevas suuruses ralliautode mudeleid. Esindatud on nii Eesti seni edukaim rallisõitja Markko Märtin kui ka teised maailma tippsõitjad.

Lisaks fotodele ja mudelitele võib näitusel näha Saaremaa Rally’ga seotud esemeid, rallisõitja Petter Solbergi autogrammiga sõidusaabast (fotol) ning mitmeid maailma tipprallisõitjate autogrammidega kaarte.

Oma koha on leidnud ka leinaküünal eelmisel nädalavahetusel Mulgi rallil hukkunud Ain Teppo hukkumiskohta kujutava pildi ees.
Näitus jääb linnuses avatuks kuni 28. oktoobrini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)