Saarlased saavad teha suguhaiguste tasuta teste

Oktoobrikuu lõpus on kõikidel saarlastel ja saare külalistel võimalus teha Kuressaares noorte nõustamiskabinetis HIV-i ja süüfilise tasuta teste.

Kuu viimasel kolmapäeval saavad teste teha ka haigekassa poolt mittekindlustatud inimesed, teavitas Saare maavalitsuse spetsialist Imbi Jäe. Testide vastused antakse kõigile kohapeal. Testieelse nõustamise ja testimise viivad läbi Pärnu aidsinõustamise kabineti töötajad. Samas jagatakse tasuta kondoome ja infomaterjale.

Jäe andmetel oodatakse testidele inimesi, kes on uue suhte alguses, kelle eelnev eluviis on olnud riskirohke (narkootikumid, mitmed seksuaalpartnerid), kes tahavad last saada või kellele on tehtud vereülekanne enne 1987. aastat. Samuti on oodatud need, kel seisab ees suurem operatsioon.

Alla 16-aastased peavad uuringule tulema koos täiskasvanud saatjaga (lapsevanem). Lisainfo telefonil 45 33 382.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)