Repliik: Täna on ülemaailmne lemmikloomade päev

Teate, kui hea on ärgata selle peale, et oma väike loomake nurrub ja nõuab pai. Või vaatab niikaua etteheitvalt otsa, kuni sa suvatsed silmad lahti teha, omaette porisedes soojast voodist tõusta ja ta lõpuks ometi varahommikusele ringkäigule lasta.

Hoolitseda selle eest, et tal oleks vajalik toidukogus igal päeval, jook ei oleks kunagi otsas ja ta saaks piisavalt liikuda. Ja seda ka siis, kui raskus istub nahas ja luus ning kohe üldse midagi ei tahaks teha.

Pigem tüütu? Nii ja naa. Ise olen ma õppinud nautima kogu seda tingel-tangelit. Ja arvan, ei, loodan, et taolisi inimesi on veel. Kes ei pea paljuks vastata oma lemmiku soovidele ja teha tema elu loomaväärseks. Loomad on ikkagid „inimesed” ju!

„Milline disain! Milline koreograafia!” ehk väike halli-punasekirju kass sooritab klassikalise kungfu-hüppe. Lihtsalt mängulustist või selleks, et mesilast püüda.

Olete te kunagi vaadanud, jälginud, kui hoolikalt kass ennast peseb? Kuidas eksimatult tabab inimkõrvale kuuldamatu krõbina ja kuidas tardunult ennast ühes asendis hoiab, käpp õhus? Ja kuidas ta tuleb ja räägib oma inimestega, pajatab kõigest, mis parasjagu hingel. Loomade kõne on kuulamist väärt.

Loomad on ise väärt, et neid hoida. Olgem inimesed ka loomadele, kui tahame inimesteks jääda. Kas tahame?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)