Kolm maakonda, kolm mõtet

Kolm maakonda, kolm mõtet

 

Kolme maakonna – Saare, Lääne ja Viljandi – noorsootöötajad arutavad kolmel päeval Saaremaal, kuidas tõhustada noorsootööd, kuidas kirjutada efektiivsemalt projekte ja seda, et noortekeskused peaksid olema avatud kõikidele noortele.

Tegu on kahe maakonna, Lääne ja Viljandi, noorsootöötajate väljasõiduga saarele. Kahel päeval tutvustatakse üleeile Saaremaale saabunud külalistele erinevaid maakonna noortekeskusi, eile peeti Tahulas mõttetalguid.

Noorsootöötajate kokkusaamise organiseerijaiks on Riina Tootsi Viljandi maavalitsusest, Ülle Lass Lääne maavalitsusest ja Saare maakonda esindav noorsootöötaja Inga Teär. Tegutsetakse põhimõttel: kolm maakonda, kolm erinevat mõtet.

Riina Tootsi sõnul on ringreis väga hariv olnud. Noorsookeskustega on nagu kalaga. Kui on tubli omavalitsuse juht, siis on korras ka noortetöö, aga kui ei ole, siis on, nagu on, ütles Toots. Kala mädanevat ju teatavasti peast.
Kurb on aga tõdeda, et Kuressaare noortekeskus ei idane ega mädane, lausus Inga Teär. Vana tõde on see, et kui asi ei arene, siis ta taandareneb.

Teär kurtis ka, et ruumid olevat liiga kitsad. Ta lisas, et ülemuste toetus ja positiivne ellusuhtumine olevat pea sama oluline kui rahaline toetus. Kuid töötajad olevat reipad ja teotahtelised sellest hoolimata. Arutelust jäi kõlama lause: millele panustada, kas pigem likvideerida tagajärgi või siiski teha ennetustööd. Prioriteediküsimus, kas pole?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)