Juhtkiri: Lastele turvaline elukeskkond (4)

Juhtkiri: Lastele turvaline elukeskkond

 

Kuressaare on väike ja veel küllaltki turvaline kuurortlinn, mis pealekauba lapsesõbraliku linna tiitli poole pürgimas. Ka Kuressaare linnavalitsuse koalitsioonilepingu punkt number kolm näeb ette, et korda tehakse kõik lasteaiahooned ja mänguväljakud.

Tundub aga, et nimetatud koalitsioonilepingu punkt on muude tegevuste hulgas tahaplaanile jäänud.

Lasteaedade renoveerimine osaliselt käib, seda küll. Kuid tänasest lehest loeme, et seni ei ole suudetud paigaldada 7. lasteaia ruumidesse automaatset tulekahju signalisatsioonisüsteemi ja evakuatsioonivalgustust, mille tähtaeg oli juba 1. juuni. Kui mõelda sellele, et samal ajal kerkib Kuressaarde golfiväljak, mille taga seisva aktsiaseltsi Saaremaa Golf põhiomanik on Kuressaare linn, tekib paratamatult mõte, et asi ei ole rahas ega ajas, vaid ressursside jagamises.

Jääb mulje, et tulekahjusignalisatsiooni puudumine lasteaias ei kuulu linnavalitsuse jaoks just esmaste lahendamist vajavate probleemide kilda. Laste turvaline elukeskkond peaks aga olema lapsesõbraliku linna tiitlit lootva linna jaoks väga oluline.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)