Aasta suveniirist sai Kuressaare linnuse meene

Aasta suveniirist sai Kuressaare linnuse meene

 

Saaremaa muuseum hakkab lähiajal müüma paberist kokkupandavat Kuressaare linnuse maketti, mis saavutas esikoha maavalitsuse eestvedamisel korraldatud konkursil Saaremaa suveniir 2007.

Kuressaare linnuse pabermudelit võib Saaremaa muuseumi direktori Endel Püüa sõnul nimetada linnuse ametlikuks meeneks, mida hakatakse müüma vaid Kuressaare linnuses, kuna muuseum suutis maketi autoriga kokkuleppele jõuda meene masstootmiseks.

Pärnu trükikojas Pajo toodetav ise kokkupandav mudel on mõõdus 1 : 200 ning koosneb mõnekümnest erinevast osast. Pabermudeliga on kaasas nii eesti- kui ka ingliskeelsed tutvustused. „Hinnaks kujuneb tal vast paar tammsaaret (50 krooni),” rääkis muuseumi direktor esialgu 2000-tiraažis toodetava suveniiri kohta.

Toodet ei ole avalikkusele veel väga välja reklaamitud, kuna Püüa sõnul tahetakse esmalt kindel olla, et asi ikka toimib. „Trükikojast öeldi, et nemad olid ühe kokku pusinud. Meil üks muuseumitöötaja tütar ka katsetab. Suhteliselt keeruline ülesanne,” muigas Püüa.

Linnusemaketi idee ja teostuse autor on tallinlanna Oksana Solovjova, keda Püüa sõnul polnud kerge üles leida, et kokkuleppele jõuda. „Proovisin teda pärast konkurssi tükk aega üles leida, kuid tulutult. Lõpuks tuli välja, et ta on emaks saanud vahepeal,” rääkis Püüa omapärasest teekonnast maketi kasutusõiguse saamiseni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)