FC Kuressaare kaotas põnevusmängus Viljandile

Saarlaste Eesti meistriliigas pallinud jalgpallivõistkond pidi Viljandis vastu võtma 2 : 3 kaotuse sealselt Tulevikult. Mänguga, kus mõlemad võistkonnad lõid oma viimased väravad üleajal, muutus FC Kuressaare võimalus meistriliigasse püsima jääda keeruliseks. Lähim konkurent Pärnu Vaprus võitis samal ajal Lasnamäe Ajaxit ning libises tabelis seitsme punkti kaugusele.

Laupäeval Viljandis toimunud mängus asusid hädasti võitu vajanud saarlased mängu juhtima, kui 27. minutil realiseeris penalti Märt Kluge. Mulgid vastasid samaga ning üheksa minutit hiljem lõi samuti penaltist värava Mihhail Itšuk. Võrdselt kulgenud mängus saabusid lahendused alles viimasel viiel minutil.

Kuigi saarlased omasid viljandlase Marko Arge eemaldamise tõttu viimased 30 minutit ühemehelist ülekaalu, suutsid mulgid 89. minutil Savitski löögist 2 : 1 juhtima minna. Kohtuniku lisatud üleajal ei visanud saarlased püssi põõsasse ja esimesel üleminutil suutis Martti Pukk taaskord viigi jalule seada. Võõrustajad ei suutnud kaotusega leppida ning kaks minutit hiljem lõi Reimo Oja viljandlaste viimasel rünnakul võiduvärava. Lisaks eemaldas kohtunik ka emotsionaalselt mängu juhtinud viljandlaste treeneri Marko Lelovi.

Saarlaste treener Jan Važinski ütles soccernet.ee leheküljel, et õiglane tulemus oleks olnud viik. „Väga masendav, Tulevik oli okei, aga ka meie tegime hea partii ja õiglane tulemus oleks olnud viik.”

FC Kuressaarel jääb meistrisarjas kuus vooru enne lõppu kohtuda veel kõikide lähimate konkurentidega. Hetkel asuvad saarlased tabeli eelviimasel real, millele püsimajäämine tähendaks üleminekumängudele kukkumist. Lähim eesolija Pärnu Vaprus võitis pühapäeval tabeli punast laternat Lasnamäe Ajaxit ning nüüd on saarlaste ja pärnakate vahe seitse punkti viimaste kasuks. Ajax jääb Kuressaarest omakorda maha kümne punktiga.

Jätkuvalt edukalt esineb teise liiga lõuna-lääne tsoonis saarlaste JK Sörve. Eelviimases kohtumises alistati FC Klooga koguni 16 : 0. Sörvekad jätkavad neli vooru enne lõppu tabeli esimesel real.
Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)